NPS - Nordic Print Systems AB
Nordic Print Systems AB
Sjöuddevägen 3
352 46 Växjö

Revolutionerande teknologi

Snabba och säkra utskrifter uppnås genom att använda en unik patenterad skrivhuvudteknik, denna teknik benämns som MEMS eller Micro Electronic Mechanical Systems.


Skrivhuvudet innehåller 70400 munstycken, dessa levererar otroliga 704 miljoner CMYK droppar per sekund! Droppvolymen är endast 1 pikoliter för att uppnå knivskarpa utskrifter. Med Memjet teknologin är skrivarhuvudet fast dvs. täcker hela papperets bredd vilket gör tekniken blixtsnabb jämfört med traditionella skrivare.

Fast Skrivarhuvud

En traditionell Bläckskrivare har ett rörligt skrivarhuvud som åker fram och tillbaka över utskriftsytan. Detta orsakar en långsamt process och drabbas ofta av mekaniska fel. Memjets skrivhuvud är fast monterat och använder vad man kallar "vattenfall-teknik". Enkelt uttryckt producerar skrivhuvudets 70400 fasta munstycken 704 miljoner droppar per sekund medan pappret passerar förbi. Det är mer energieffektivt, och många gånger snabbare än andra skrivare. Memjet skrivhuvud är en radikal förändring i utskriftsteknik - det förändrar bokstavligen allt. Från kontrollchip till programvara och bläck är varje komponent konstruerade för att leverera utskriftshastigheter som är "unheard of" i den övriga skrivar-världen!

Mjukvara & drivrutiner

Högteknologiska skrivhuvuden och kontrollchip är bara så bra som den programvara som driver dem. Därför har vi utvecklat en programvara från grunden för att maximera hastighet, stabilitet och effektivitet.

Över 10 års utveckling och bokstavligen tusentals patent senare ger Memjet teknologin marknadens snabbaste bläckstråleteknik i sitt slag. Varje aspekt av tekniken är byggd för hastighet och säker kontinuerlig produktion. En utskriftsrevolution är här i och med Memjet teknologin .
Memjet skrivarhuvud

Kontrollchip

Skrivhuvudets 70400 munstycken öppnar och stänger sig upp till 10.000 gånger / sekund! För att klara detta behövde man ett avancerat kontrollchip, detta chip är också en nyckel-innovation från Memjet!

Bläck

Bläcket i en Memjet produkt är speciellt framtaget för optimal utskriftskvalité i höga utskriftshastigheter. Ändå är totalkostnaden betydligt lägre per utskriven sida jämfört med både laser och inte minst traditionella bläckskrivare.

Byggd för hastighet

Skrivaren EvoJet har den högsta produktionshastigheten jämfört med andra färgskrivare... Utskrifter 1600 x 800 dpi, oavsett färg/svart utfallande, sker med en kontinuerlig hastighet av 60 sidor per minut! Vid maximal upplösning 1600 x 1600 dpi är hastigheten fortfarande imponerande 30 sidor per minut.
 
NPS - Nordic Print Systems AB
Sjöuddevägen 3
S-352 46 Växjö
Tel: +46 (0)470 - 55 28 00
E-mail: info@nordicps.se